РЕЖИМИ РОБОТИ БРАЖНОЇ КОЛОНИ:

- РЕЖИМ “ПОТСТІЛ” – отримання спирту-сирцю з браги.
Цей режим використовується для максимально швидкої перегонки браги в 35-40 градусний спирт-сирець. Швидкість перегонки досягає 5 – 7 літрів на годину. Вибирати голови, хвости і тіло не потрібно. Використовувати насадки Панченкова не обов’язково.
Таким способом отримували міцні напої століттями! Даний режим відрізняється максимальним збереженням напоєм аромату браги, так як все, що випаровується, потрапляє в напій. Це зручно, якщо Ваша сировина високої якості – виноград, ягоди, фрукти…
- РЕЖИМ ПОПЕРЕДНЬОЇ ДИСТИЛЯЦІЇ – отримання спирту-сирцю з фруктової або зернової браги
Даний режим використовують тільки для першої перегонки з наступною перегонкою в режимі зміцнення.
Цей режим замінює попередній ( «потстіл») в разі перегонки фруктової і зерновий браги з використанням мідних насадок Панченкова для нейтралізації сірки в продукті.
Продуктивність в цьому режимі складає 3-5 л / год. Вибирати голови, хвости і тіло не потрібно.


- РЕЖИМ САМОГОННОГО АПАРАТУ З СУХОПАРНИКОМ – отримання класичних напоїв одноразової перегонки: самогону, шнапсу і т.д.
Джин-корзина в цьому режимі використовується в якості сухопарнику. Всередині неї затримуються важкі сивушні домішки, завдяки чому навіть однієї перегонки досить для отримання напою хорошої якості. Краник внизу використовується для зливу рідини, що скупчується в ході процесу.
Режим самогонного апарату з сухопарником – роздільний відбір “голів” і “хвостів” фракцій дистиляту.
- РЕЖИМ ЗМІЦНЕННЯ – отримання очищеного дистиляту міцністю 80-90°
Максимально очищений і високий градус напою досягається за рахунок того, що до дефлегматора підключається холодна вода, яка в цьому випадку не пропускає через себе більшу частину неспиртної частини флегми. Рекомендується також встановити насадки Панченкова, які додатково збільшують міцність вихідного продукту. Продуктивність в цьому режимі складає 1 – 2 літри на годину.
Режим зміцнення застосовується при повторній перегонці. Відділення “голів” і “хвостів” обов’язкове.


- РЕЖИМ РЕКТИФІКАЦІЇ – отримання дистиляту міцністю 90 ° і вище
Режим ректифікації забезпечується підключенням дефлегматора до охолоджувача, а також установкою в царгу РПН (регулярних дротяних насадок). Процес тепломасообміну в колоні при цьому режимі досягає свого максимуму, що і дозволяє отримання міцності на виході 90 ° і вище. Швидкість відбору дистиляту в цьому режимі близько 1 л / год.
Для отримання спирту-ректифікату до 96 ° рекомендується встановлювати 2 царги довжиною 350мм кожна або більше. Відділення “голів”, “тіла” і “хвостів” обов’язкове.
- РЕЖИМ АРОМАТИЗАЦІЇ – отримання ароматизованого дистиляту в ході процесу перегонки
Якщо ви хочете надати напою особливий смак і аромат, використовуйте ароматизатор (джин-корзину) з внутрішньою перфорованою ємністю для додавання будь-яких натуральних ароматизаторів.
Режим ароматизації дозволяє домогтися максимальної передачі смаку і аромату використовуваними вами добавоками.
Можна використовувати будь-які інгредієнти: сухофрукти, цитрусову цедру, медові вощини, кедрові горіхи, шкірку граната і багато інших.


- РЕЖИМ ПЕРЕГОНКИ ЗЕРНОВОЇ БРАГИ – отримання солодових дистилятів: віскі, бурбона, скотча
При перегонці браги із зернової сировини обов’язково використання мідної РПН. Мідь пов’язує сірчані сполуки, які утворюються у великій кількості в зернових браг і обумовлюють специфічний неприємний смак і запах продукту, одержуваного без використання мідної насадки.
Встановіть всередину царги мідні насадки Панченкова, які повністю абсорбують сірку і вбируть приємний аромат і смак зерна
- РЕЖИМ НАСТОЮВАННЯ БРАГИ – отримання продуктів бродіння: браги, пивного і винного сусла
В цьому режимі бак апарату використовується як бродильна ємність для приготування сировини (браги) для подальшої перегонки, або напоїв бродіння малої міцності (пива, вина, сидру і т.д.).
Відокремте від колони носик і встановіть його на бак! Гідрозатвор (трубка, опущена в воду) випускає вуглекислий газ, що виділяється дріжджами, але не пропускає в бак цвіль, надійно захищаючи напій від псування


Залишити відповідь
Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись.